24 januari 2022

4 lekkere veganistische zoetigheden om zelf te maken

2 min read

Er bestaan heel wat lekkere en gezonde zoetigheden. Zelfs voor veganisten, want ook veganisten houden van snoepen. Maar wat is er nodig om de lekkerste veganistische traktaties te maken? Gelukkig zijn wij hier om het je te vertellen!

Veganistische lekkernijen, zoals vegan snoepjes, wordt voornamelijk gemaakt met vegan-vriendelijke ingrediënten zoals cacaoboter of kokosolie in plaats van melk, boter, eieren, of gelatine. De meeste recepten gebruiken hiernaast rietsuiker in plaats van geraffineerde witte suiker dat is bewerkt met beendermeel. Veganistisch snoep smaakt hierdoor vaker wat fruitig of noot-achtig, maar het is net zo gemakkelijk om veganistisch snoep te vinden dat smaakt naar de zoetigheden die wel dierlijke producten bevatten zoals chocoladerepen en pepermunt.

Natuurlijk kun je vegan producten tegenwoordig gemakkelijk in de winkels vinden, maar als je in bent voor iets nieuws, kun je altijd proberen om de lekkernijen helemaal zelf te maken! My Sugarbox.nl deelt hieronder een aantal recepten:

Chocolade zoutjes

Een makkelijk recept dat slechts drie eenvoudige stappen vereist: Dompel pretzel sticks (of andere knapperige snacks) in gesmolten chocolade. Bestrooi ze vervolgens met zout en laat het afkoelen tot de chocolade hard genoeg is om het te kunnen serveren! 

We raden zelf aan pure of halfzoete chocolade te gebruiken, aangezien die het beste samengaan met zoute snacks.

Vegan Fudge

  • Smelt samen 1 kop veganistische chocolade stukjes en 2 eetlepels veganistische bakvet, zoals kokosolie, in een steelpan op laag vuur. Roer tot de chocolade stukjes gesmolten zijn.
  • Voeg 1 blikje gezoete gecondenseerde melk, 1/4 theelepel zout, 1 theelepel vanille-extract en 5 kopjes poedersuiker in de pan. Meng voortdurend gedurende ongeveer 10 minuten tot het stevig genoeg is om ballen mee te kunnen vormen in de hand.
  • Leg de fudge vervolgens in zelf gewenste vormen op een velletje bakpapier en laat vervolgens volledig afkoelen

Veganistische notenbar

  • Smelt 2 kopjes suiker, 1 lepel cacaoboter of kokosolie, 3/4 kopje maïssiroop en 1/2 theelepel zout in de pan.
  • Kook de ingrediënten kort samen op een matig vuur tot het goed gesmolten is.
  • Haal de pan van het vuur en meng er 1 kopje noten, 6 theelepels vanille-extract, veganistische chocolade stukjes en veganistische granen door. 
  • Giet het mengsel af in een ingevette vorm en laat volledig afkoelen alvorens het in stukken te snijden.

Chocolade

Als je veganistische chocolade wilt maken, smelt je simpelweg 1 kopje chocoladestukjes met 1/2 kopje sojamelk en giet je het mengsel over in je favoriete vormpjes. Laat het volledig afkoelen en klaar is Kees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *