24 januari 2022

Amsterdam Oost – waar bestel je de beste pizza’s?

2 min read
pizza bestellen in Amsterdam

Een pizza bestellen in Amsterdam en het laten bezorgen is de laatste jaren fundamenteel veranderd. Er zijn twee grote factoren aan te wijzen voor deze grote veranderingen.

1. De opkomst van de bezorgbedrijven. Hierin was Thuisbezorgd de voorloper. Zij maakten het voor de simpele pizzabakker op de hoek van de straat mogelijk om niet alleen pizza’s in hun kleine restaurant te bedienen, maar ook de mensen uit de buurt een pizza te laten bestellen. De afzetmarkt werd in één keer een heel stuk groter. Intussen hebben de bedrijven zelfs de keuze met welke bezorg partijen ze in zee gaan, want Deliveroo en Uber Eats hebben tegenwoordig ook hun intrede gemaakt op deze markt. En voor de klant betekende deze verandering dat ze opeens veel meer keuze hadden waar ze hun pizza gingen bestellen.

2. De Covid pandemie. In de lockdown moesten alle restaurants dicht en dus moesten de pizzeria’s die nog niet aan bezorging deden noodgedwongen toch deze methode toepassen. En wat bleek, het ging de meeste pizzeria’s (en heel veel ander restaurants in het algemeen) zo goed af dat ze nu naast het bedienen in hun restaurant ook nog steeds de bezorg- en afhaaldiensten hebben.

pizza bestellen in Amsterdam

Pizza bestellen in Amsterdam Oost

Mede door bovenstaande veranderingen is het aanbod om een lekkere pizza te bestellen flink toegenomen voor de consument. Ze zijn niet meer afhankelijk van de traditionele pizza bedrijven als New York Pizza, Papa John’s en Domino’s. Al moet wel gezegd worden dat de pizza’s, van deze bedrijven met heel veel marketingbudget, over het algemeen prima zijn. Toch kiezen wij voor de iets kleinere pizzeria die minder lopende band werk uit hoeft te voeren om een pizza te maken.

Eatmosfera

Onze keuze gaat daarom uit naar Eatmosfera. Eatmosfera is zo’n authentieke pizzeria met een mooie traditionele houtoven voor de pizza’s. Er werken alleen maar Italiaanse chefs die geboren en getogen zijn met de Italiaanse culinaire opvoeding. Bij Eatmosfera zijn de geuren en smaken hetzelfde als in de keukens van onze mama’s en oma’s. Hun specialiteit: de zuurdesem pizza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *