Aziatische bieren ontdekken: Sapporo bier

amstel-bright.nl

In Japan zijn er een aantal biertjes die algemeen bekend zijn en door iedereen worden gedronken, zoals hier het geval is met bijvoorbeeld Heineken en Grolsch. Daar is dat het Sapporo bier. In Japan wordt Sapporo bier gebrouwen onder de naam Sapporo Breweries. Het is samen met Asahi een van de grotere spelers op de biermarkt in Japan. Dit bijzondere biertje is hier echter ook veel fans aan het krijgen.

Over het merk

Sapporo is het oudste biermerk van Japan. Het is maar liefst in 1876 opgericht en gaat dus al een aardig tijdje mee. Alles begon toen Seibei Nakagawa – een zeventienjarige jongeman – besloot Japan te verlaten. Hij trok naar Duitsland, waar hij het brouwersvak leerde en dat vervolgens mee terug naar huis nam. In Japan ging hij aan de slag met zijn eigen biertje. Zo bracht hij als allereerst meesterbrouwer van Japan het Sapporo bier uit. 

amstel-bright.nl

De geur en smaak

Sapporo heeft een zeer bijzondere smaak en geur. Wanneer je simpelweg zou ruiken aan het biertje dan merk je voornamelijk geuren van:

  • granen
  • mout
  • kruiden
  • hop

Wanneer je een slok neemt, komen pas echt de bijzondere smaken naar voren. Er zitten namelijk vleugjes van honing en appel in dit bijzondere bier. Het is wat men noemt een krokant bier. Een krachtige smaak maar ook eentje die zich goed aanpast aan allerlei bijzondere gerechten. Bij vrijwel elke maaltijd kun je prima een Sapporo biertje drinken. 

Echt iets anders

Er zijn een aantal grote biermerken in Japan die het al jaren met elkaar uitvechten. Asahi en Kirin doen het bijvoorbeeld heel goed. Wie echter een compleet andere weg in wil slaan, kiest voor Sapporo. Dit biertje kleurt prachtig goud en heeft een lichtzoete smaak, iets wat de andere bieren niet met zich meebrengen – of althans, in mindere mate.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*