27 november 2021

Beerpong is het drankspel van de eeuw!

2 min read

Al jaren is het enorm bekend in Nederland, beerpong! Beerpong is rond 2010 bekend geworden in Nederland. Een spel waarbij twee teams 10 cups tegen over elkaar hebben staan en een soort ping-pong balletje in de beker moeten werpen. Wanneer er een balletje in de cup wordt gegooid moet deze beker van het speelveld verwijderd worden. Wanneer alle 10 cups van het veld zijn heeft dit team gewonnen. Maar er zijn nieuwe varianten van dit bierspel op komst anno 2021…

Varianten van beerpong

Beerpong wordt normaal gesproken gespeeld met een beker gevuld met bier, maar er zijn ook nieuwe varianten waarbij met een ander soort drank en beker wordt gespeeld dan het gebruikelijke bierspel. Ook deze drankspellen en bierspellen zijn momenteel erg in trek in Nederland.

Shot pong

Shot pong wordt zoals de naam al zegt gespeeld met shots. Een sterke drank met een alcohol percentage van minimaal 30%. De bekers van shot pong zijn dan ook net zo groot als een shot glaasje waarbij de inhoud van de drank minder is dan bij beerpong. Ook het balletje waarmee gespeeld wordt is een stuk kleiner. 

Prosecco pong

Prosecco pong wordt gespeeld met prosecco of wijn. De bekers die bij prosecco pong worden gebruikt zijn een soort van grote cocktail glazen waarbij de opening een stuk groter is dan een normaal wijnglas. Dit maakt het werpen en raken van een glas een stuk makkelijker dan normaal. Ook bij prosecco pong worden er 10 glazen gebruikt per team.

Ook leuk met beerpong cups

Natuurlijk zijn er met bekende rode cups nog meer leuke spellen te bedenken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook de volgende leuke spellen te spelen:

  1. Flip de cup
  2. Estafette bier drinken
  3. Cups stapelen

Veel plezier dit weekend met deze leuke drankspellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *