27 november 2021

De dag perfect beginnen doe je zo

2 min read

Iedereen wilt zijn dag natuurlijk goed beginnen. Want een goede start van de dag is het juiste begin en het halve werk. Dan weet je wanneer de start goed is dat je de rest van de dag ook goed aan kan. Maar vooral in deze aparte tijden, en in tijden dat je het mega druk hebt, is het ook heel fijn om een goede start te hebben. Maar hoe kan je er voor zorgen dat je niet alleen bij toeval een goede start hebt? Wij hebben een paar tips voor jou.

 

Geef jezelf de tijd in de ochtend

Het liefst zetten mensen zo laat mogelijk hun wekker zodat ze langer in bed kunnen blijven liggen. En dit is te begrijpen natuurlijk, want in bed liggen is gewoon fijn en dat wil je in de ochtend ook zo lang mogelijk doen. Maar wanneer je moet haasten en stressen in de ochtend dan begin jij de dag al erg onrustig en daar wordt de dag ook niet helemaal beter op. Dus als jij je wekker op tijd zet en hierbij nog tijd in calculeert om nog even te chillen op bed kan je rustig wakker worden voordat je uit bed moet springen. Dan is die keer extra snoezen helemaal niet erg, want je hebt er tijd voor en je hebt alle tijd om rustig wakker te worden.

 

Een goed ontbijt

Veel mensen slaan het ontbijt over, maar dat moet je niet doen. Je lichaam heeft een nacht rust gehad en moet weer goed opstarten en heeft dan ook weer voedingsstoffen nodig. En dat is natuurlijk jouw ontbijt. Je hoeft niet heel uitgebreid te gaan ontbijten want dat is ook niet altijd nodig, in het weekend kan je dat wel lekker doen dan heb je natuurlijk ook veel meer tijd. Maar door de weeks zorg dat je minstens een half uurtje kan zitten om rustig te ontbijten en te genieten van een kop koffie van jouw favoriete koffiebonen. Zo kan jij jouw dag altijd goed beginnen en heb je ook voldoende voedingsstoffen om er tegen aan te kunnen.

 

Een to-do lijstje

Dit klinkt soms heel afgezaagd. Maar het werkt wel. Vooral als je een drukke dag hebt, dan kan je goed jouw tijd indelen zodat jook al jouw taken af kan krijgen die dag of in ieder geval zo ver mogelijk kan komen. En het aller fijnste aan een to-do lijstje is dat je kan afstrepen als iets af is. Dat geeft ook altijd een goed gevoel en ook weer wat rust in jouw hoofd.