De pandemie gebruiken om te leren koken

Het is een jaar zoals weinig andere jaren. De hele wereld is op zijn kop gezet door de pandemie die de aarde rondgaat. Bijna alle landen zijn erdoor geraakt en alhoewel Europa een zomer had waar het best goed ging, zitten we nu weer in golf van besmettingen. Om deze besmettingen een halt toe te roepen zitten we opnieuw in een gedeeltelijke lockdown wat potentieel een volledige lockdown kan worden. We zitten dus weer veel binnenshuis, werken vanuit huis en moeten ook in onze vrije tijd thuis wat leuks vinden te doen. Alhoewel veel mensen maar lekker veel Netflix gaan kijken, zijn er ook die de mogelijkheid gebruiken om een nieuwe hobby te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het leren van een muziekinstrument, of natuurlijk koken. Om de lockdown wat dragelijker te maken is het natuurlijk ontzettend leuk om elke avond lekker te eten. En sommigen zullen ook echt een liefde voor kokkerellen opbouwen. Maar als je echt goed wilt leren koken, waar begin je?

Betere ingrediënten

De eerste stap als je beter wilt leren koken is natuurlijk om goede ingrediënten te kopen. Je wilt verse en hoge kwaliteit groenten en vlees. Daarnaast is het sowieso goed om te weten wat waar in zit en waarom? Welke e-nummers en ingrediënten kun je beter vermijden en welke zijn geen probleem. Veel mensen horen bijvoorbeeld negatieve verhalen over palmolie en proberen het te vermijden terwijl dit eigenlijk onmogelijk is. Palmolie zit overal in. Maar, ‘where does palm oil come from’? Palmolie zit in veel producten zoals margarine en koekjes en ijs. Het wordt vooral geproduceerd in Indonesië en Maleisië. De European Palm Oil Alliance werkt eraan om de palmolie productie duurzamer en klimaatvriendelijker te maken. Koop dus producten die palmolie bevatten alleen als de palmolie in het product duurzaam is geproduceerd.

Leer van de besten

Het is nog nooit zo gemakkelijke geweest om van andere koks te leren. Ga naar Google of YouTube en je vindt gigantisch veel fantastische gerechten en ook precies op video uitgelegd hoe je deze gerechten bereidt. Het is dan ook een goed idee om de beste gerechten op YouTube op te zoeken en met behulp van de video’s deze gerechten te maken. Je zult zo heerlijk koken door simpelweg instructies te volgen.

Experimenteer

Nadat je een tijd gerechten hebt leren maken en ook alle handelingen die je tijdens koken goed onder de duim hebt, kun je meer gaan experimenteren en eigen recepten gaan verzinnen. Doe dit eerst door kleine aanpassingen aan bestaande gerechten te maken en probeer bijvoorbeeld je favoriete gerecht nog beter te maken.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*