24 januari 2022

De ultieme gids voor drinkglazen

2 min read

Het feestseizoen is hier. Nu is het tijd om een drankje te nemen en ervan te genieten, maar heb je het juiste glas hiervoor? Drink je champagne uit een cocktailglas of whisky uit een wijnglas? Als dat zo is, kan je niet voluit genieten van de volle smaak of het effect waar deze dranken staan bekend om staan. In dit artikel vind je een kleine gids over welke drinkglazen er zijn.

De Champagne Fluit

De hoge smalle fluit moedigt de schuim van de champagne aan om naar de top te stijgen, waardoor een ervaring ontstaat die sensationeel is in zowel smaak als aanraking.  

De wijnglazen

Er zijn twee belangrijke punten te overwegen bij het kiezen van een wijnglas voor rode wijn. Ten eerste, zorg ervoor dat het een stengel heeft, je hand brengt minder warmte over aan de wijn als je het bij de stengel houdt. Ten tweede, aroma is zeer belangrijk, dus zorg ervoor dat je neus in het glas past. Een rood wijnglas moet een bredere opening hebben dan een wit wijnglas.

Net als bij het rode wijnglas moet een wit wijnglas een steel hebben, om te voorkomen dat de wijn te snel warm wordt en het een brede opening moet hebben, zodat je het boeket kan ruiken. Witte wijnglazen hebben meestal een iets smallere opening dan een rood wijnglas.

Het Whisky Glas

Met ijs of niet, een whisky glas ziet er altijd cool uit. Dit glas kan blokjes ijs huisvesten en er is nog genoeg ruimte voor de whisky in kwestie. Het heeft ook een brede opening, dus er is ruimte voor je om echt het aroma te ruiken. 

Het Longdrinkglas

Het longdrinkglas wordt gebruikt voor voornamelijk zoete dranken oftewel mixdranken, waar veel ijs bij te pas komt. Het heeft geen steel, omdat het kan voorkomen dat je de alcohol wilt verdunnen met het gesmolten ijs. Het is daarom ook een glas waarbij je alles rustig moet drinken.