Gezonde voeding met biologisch hondenvoer

We zijn steeds bewuster met onze voeding en kiezen ook regelmatig voor biologische producten. Maar ook je hond zou biologisch kunnen eten. Dat is niet alleen goed voor dier en natuur, maar ook voor de gezondheid van je hond zelf. In deze blog lees je waarom.

Soorten voeding voor de hond

Allereerst is het goed om even stil te staan bij de verschillende soorten hondenvoer die er tegenwoordig zijn. Zo heb je het veelgebruikte natvoer. Dit is hondenvoer dat je vaak in een blik of bakje kunt kopen en waar dan nog vocht bij zit. Het voer is vaak verhit waardoor alle schadelijke bacteriën uit de voeding zijn gehaald. Later worden deze er dan weer aan toegevoegd en verpakt. Toch gaat de kwaliteit van het voer daarmee omlaag.

Ook heb je droogvoer of de bekende hondenbrokken. Er zijn daarin natuurlijk heel wat variaties en typen hondenbrokken. Zo heb je poeder brokken en heb je speciale brokken wanneer je hond bepaalde voedingsstoffen extra nodig heeft. Het is slim om droogvoer te combineren met een ander type voer.

Vaak zit er in dit soort voeding echter maar weinig echt vlees. En er wordt toch veelal aangeraden om je hond goede vleesvoeding te geven. Rauwe vleesvoeding is daardoor steeds populairder aan het worden. Het zou goed zijn voor het verteringsstelsel van de hond en veel voedingsstoffen bevatten. Je kunt hier dan ook de gevriesdroogde en luchtgedroogde versie van nemen. Waarbij je dus bevroren of gedroogd vlees kunt gebruiken. Deze zijn dan wel weer enigszins bewerkt.

Biologische voeding

Tot slot kom je dan uit bij biologische hoogwaardige producten. Bij vleesvoer komt dit in dat geval af van dieren die over het algemeen een beter leven hebben gehad dan dieren op bijvoorbeeld een grote veehouderij. Zo zouden ze meer naar buiten hebben gekund en een kwalitatief leven hebben gehad. Het voer is bovendien dan geproduceerd met respect voor de natuur en zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Online hondenvoer bestellen via Medpets

Bestel je online jouw hondenvoer bij Medpets dan kun je zeker zijn van kwalitatief biologisch hondenvoer. De Skal Biocontrole is een Nederlandse toezichthouder die zich inzet voor betrouwbaarheid van biologische producten. Iets mag alleen als biologisch bestempeld worden als dat ook daadwerkelijk zo is en het productieproces aan bepaalde wettelijke voorschriften heeft voldaan. Wanneer je dit keurmerk dus voorbij ziet komen dan weet je als consument dat je hier op kunt vertrouwen.

Bij Medpets kun je verschillende soorten biologisch hondenvoer bestellen zoals natvoer, brokken en verschillende snacks die van het Skal keurmerk zijn voorzien.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*