Handige horeca tips voor evenementen

horeca-op-evenement

Wanneer je buiten staat met een horeca stand op bijvoorbeeld een evenement, dan moet dit goed voorbereid zijn. Op evenementen moeten bestellingen zo snel mogelijk verwerkt worden, waardoor de voorbereiding essentieel is voor een productieve verkoop. Je moet bijvoorbeeld opslagcontainers hebben en de juiste mensen inzetten. We zullen een aantal tips geven waar je als horeca eigenaar op kan letten.

De juiste mensen

Het ligt eraan op wat voor evenement staat, maar het is vanzelfsprekend als er wordt gezegd dat je mensen in moet zetten die snel en goed handelen. Op een druk evenement is dit in ieder geval van belang. Zet mensen in die weten hoe het op evenementen gaat en snel kunnen handelen. Ga hierbij ook na wat ieders kwaliteit is en hoe het team op elkaar inspeelt. 

Capaciteit

Zorg dat je genoeg voorraad hebt, vooral op een druk evenement. Het is zonde als je na een paar uur moet sluiten wegens onvoldoende producten. Je kunt hiervoor dus opslagcontainers voor gebruiken, waarin je meer kunt opslaan en makkelijk bij kunt. Voor een evenement kun je perfect reefer containers huren of koelcontainers huren. Dit zijn koelcellen die het mogelijk maken om drinken overzichtelijk en koud op te slaan. 

Indeling

Bedenk van te voren de logistiek van je horeca stand. Medewerkers moeten elkaar niet in de weg lopen en je moet goed bij het eten en drinken komen. Hier komt natuurlijk ook een taakverdeling kijken. Maak daarom voorafgaand aan het evenement een indeling en planning en oefen dit (als hier tijd voor is) van tevoren een keer.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*