Het gaat nu echt gebeuren

Het is de dag. De dag dat ik op mezelf ga wonen. Niet meer langer onder het dak van mijn ouders met hun regels en hun gezeur. Ik kan nu heerlijk mijn eigen leven lijden. Dit ga ik doen in hartje Rotterdam, de stad waar mijn hart ligt. Ik studeer aan de Erasmus Universiteit en het is voor mij daarom de ideale locatie om mijn eigen leven op te bouwen. Maar… hoe ga ik dit precies aanpakken?

Huizen zoektocht

Het was geen makkelijke zoektocht. Elke dag gingen de huizen mijn neus voorbij. Nu ben ik al niet de lastigste met de locatie of de grootte van het appartement. Zolang ik mij daar maar thuis voel. Het enige wat op mijn lijstje stond was dat er een balkon of tuin bij moest zitten. Mijn vriendinnen hebben allemaal al een plekje ergens in Rotterdam. Met de metro ben ik er zo! Op een gegeven moment kwam ik een supergaaf huis tegen in de buurt van Kralingen. Hier was ik meteen verliefd op. Ik bracht een bod uit en het werd geaccepteerd!

De week erna kon ik er al in. Er stonden wel 50 dozen in het huis van mijn ouders als ik mij niet vergis. Een hele hoop schoenen en tassen! Het werd ook wel tijd dat ik die ging uitzoeken. Met mijn vriendinnen reed ik de verhuiswagen naar mijn nieuwe appartementje en ging ik alles inrichten.

Verantwoordelijkheden

Er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Mijn ouders hebben altijd gezegd, zodra jij het huis uitgaat ga je ook je eigen dingen moeten betalen. Denk hierbij aan een telefoon, zorgverzekering en een auto of scooter. Ik was al dolblij met mijn nieuwe huisje maar toen werd ik even back to reality gebracht. Ik ging op zoek naar de goedkoopste provider met alles in 1, ik zocht de goedkoopste zorgverzekering uit en een auto vond ik overbodig in de stad. Ik heb maar een fiets gekocht. Het is nog gezond ook. Ik kan nu ook iedere dag een rondje om de Kralingse plas gaan wandelen. Ik zie het al helemaal voor me.

Nu begint het echt

Ik krijg echt een besef dat ik op mezelf woon nu. Ik voel me een stuk meer volwassen en ik zie mijn vrienden veel vaker. Het geeft mij een vrij gevoel en ik kan doen en laten wat ik wil. ’S avonds laat thuiskomen is totaal geen probleem meer. Ik heb het meer naar mijn zin dan ooit.