27 november 2021

Hoe organiseer je een succesvol feestje in de achtertuin

3 min read
Pagodetent huren

Pagodetent huren

Een feest plannen kan stressvol zijn. Het zijn van die dingen die je moet doen, maar het neemt tijd en energie weg van andere dingen. Als je een achtertuin feestje organiseert, zijn hier wat tips om er een groot succes van te maken!

Nodig mensen uit voor het feest

Als er mensen zijn die je wilt uitnodigen maar niet weet hoe, probeer het hen dan persoonlijk te vragen of desnoods via social media. Als iemand geïnteresseerd lijkt te zijn, stuur hem dan een uitnodiging! Vergeet ook de oudere generatie niet. Stuur uitnodigingen naar je grootouders of tantes en ooms, en ze zullen het geweldig vinden om met je vrienden op je tuinfeest te kletsen.

Plan het menu en de drankjes

Als er op het feest gegeten gaat worden, zul je moeten plannen wat er geserveerd gaat worden! Vraag de mensen wat ze wel of niet kunnen/willen eten en stem af met andere gerechten die goed bij elkaar zullen passen. Je kunt online recepten vinden voor allerlei soorten gerechten die je zelf misschien niet weet te bereiden. Als het je niet lukt om alles zelf te bereiden kun je hulp vragen aan familieleden of vrienden, dan kan je direct even bijpraten.

Richt de plek in waar de gasten kunnen rondhangen

Je moet goed plannen hoeveel tafels en stoelen je nodig hebt, of een pagodetent huren voor het feest een goed idee is, en waar je muziek opstelling komt te staan. Als er een pagodetent op het feest komt, wil je misschien ook investeren in wat binnenverlichting als het in de winter is. Je kunt wat buitenverlichting of kaarsen rond de pagode tent zetten om een gezellige sfeer te scheppen, maar pas wel op dat je de tent niet afbrandt.

De pagode tenten zijn heel gemakkelijk op te zetten en ze zijn er in veel verschillende kleuren! Als je er een wilt huren, moet je vaak van tevoren een afspraak maken, neem voor de zekerheid geruime tijd van tevoren een kijkje bij Kuijf om te zien wat de voorwaarden zijn.

Kies muziek waarvan je denkt dat je gasten zullen genieten

Er zijn veel manieren om de muziek voor een feest te kiezen. Een van de meest gebruikelijke manieren is als mensen een album of afspeellijst opzetten en die allemaal in een willekeurige volgorde af te spelen. Je kunt ook een enquête houden onder je gasten om te zien wat voor muziek ze mooi vinden, en dan van daaruit verder gaan. Als je het niet zeker weet, doe dan online wat onderzoek en zoek op Facebook en Spotify uit wat voor soort liedjes je vrienden mooi vinden.

Als je een evenement in de open lucht organiseert, zoals een feestje in de achtertuin of in de tuin, is het belangrijk dat je passende en opzwepende muziek vindt en speelt, die aansluit bij je publiek. Neem de tijd om luidsprekers zo op te stellen dat de muziek over de hele binnenplaats stroomt zonder te hard te staan, zodat iedereen ervan kan genieten en de buren de politie niet bellen.

Klaar voor de start? Plannen maar!

Dus als je een achtertuin feestje wilt geven, dan zijn dit de punten waar je op moet letten: nodig mensen uit en zorg dat ze weten hoe laat het evenement begint. Plan het voedsel menu met gerechten die goed bij elkaar zullen passen. Bepaal waar de gasten kunnen rondhangen- of dat nu binnen is of buiten, bij je muziek opstelling of in de pagode tenten. Zoek ten slotte muziek uit die resoneert met je publiek, zodat iedereen plezier heeft op je tuinfeest. Als dit klinkt als te veel gedoe, hoef je alleen maar de hulp in te roepen van familieleden die je graag willen helpen bij het organiseren van een buitenevenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *