24 januari 2022

Hoe organiseer je een top BBQ!

2 min read

Met dit winterweer denk je waarschijnlijk, waarom een BBQ? Maar met een lekkere winterse BBQ kan je de zomer weer terug in je hart halen. Een winterse bbq kan je namelijk een knus gevoel geven en er zijn vele voordelen aan. Bij een vuurtje zitten onder het genot van een warme kop chocomelk of juist marshmallows roosteren, het kan bij een winterse BBQ allemaal. Lees hier hoe je een top BBQ organiseert in de winter! (Bron: Bollensteak).

Eten

Wat is er anders aan een BBQ in de winter versus de zomer als we het over eten hebben? Een winterse bbq zorgt er namelijk voor dat je kan genieten van heerlijk BBQ vlees dat je normaal in de zomer niet zou kunnen eten. Denk hierbij aan wild vlees van herten, hazen en konijn. In de winter heeft het ook wel iets bijzonders de warmte van de kolen, de lekkere warme vlees lucht die uit de bbq komt. Tegenover de zomer waarin het eigenlijk een ritueel geworden is om een bbq aan te steken en lekker vol te gooien voor de jezelf of het gezelschap. Daarnaast kan je tijdens een winter BBQ ook, zoals aangegeven in de introductie van dit artikel, genieten van een warme kop chocomelk of marshmallows roosteren onder een lekkere deken.

Warmte

Over dekens gesproken, warmte is enorm belangrijk tijdens een winterse BBQ. Het is namelijk koud buiten. Wanneer je een winterse BBQ organiseert is het belangrijk dat je met warmte rekening houdt. Heb je een warmtelamp voor buiten? Dan is dat de ideale manier om je gasten warm te houden. Het is ook mogelijk om je BBQ vroeger in de dag te plannen, dan kan je met je gasten genieten van de zonsondergang en is het niet al te koud, Ook is het fijn om meerdere dekens bij de hand te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *