24 januari 2022

Hoe we een tweede golf voorkomen met thee

2 min read

De corona crisis treft ons allemaal. Door de intelligente lock down heeft bijna heel Nederland langere tijd verplicht thuis gezeten. Inmiddels worden de corona maatregelen langzaam aan versoepeld. Wel worden we continue gewaarschuwd dat de ziekte nog niet uit de wereld is verdwenen. Overal wordt de kant tekening geplaatst dat we de anderhalve meter regel moeten aanhouden. De tweede golf aan besmettingen ligt nog altijd op de loer. Net als de griep of een verkoudheid slaat de ziekte toe wanneer we op ons zwakst zijn. Om onze gezondheid sterk te houden zodat we minder vatbaar zijn voor de ziekte stellen wij voor de kracht van de natuur in te zetten. Elke maand schrijven wij een blog over hoe we de herstellende natuur kunnen inzetten om ons te wapenen tegen Corona. Vandaag bespreken we twee gezonde soorten thee.

Groene thee

Al jaren is groene thee een van de meest gedronken soorten thee in Nederland. Sterker nog, het is na koud water het meest gedronken water in de hele wereld. Deze soort thee komt oorspronkelijk uit Azie en wordt gemaakt in China en Japan van theeblaadjes. De oorspronkelijke lichte, groene kleur van het blad blijft zijn kleur houden, omdat de bladeren niet gefermenteerd zijn. Hierdoor behoudt het een milde smaak en is het makkelijk te drinken.

Gemberthee

Gember thee heeft veel gezonde eigenschappen. Wanneer je verkouden bent is gember thee met honing een goed geneesmiddel. Let wel op dat je de gember in dunne plakjes snijdt. De gember is van nature scherp maar in combinatie met de honing zorgt het voor een verzachtende werking op je keel. Naast thee kun je gember ook gebruiken als kruid. Veel etenswaren en heerlijke gerechten worden gemaakt met behulp van gember. Geen sterrenkeuken is compleet zonder dat er gember aanwezig is.