Hoe word je beter in de keuken!

Leren koken

Het liefst wil je vrienden uitnodigen voor een lekker etentje bij jou thuis, maar twijfelt aan je eigen kookkunsten. Komt dit je bekend voor? Dan stellen wij je gerust, want je bent niet de enige. Daarnaast zijn er nog genoeg tips om jouw kookkunsten te verbeteren. Niet iedereen heeft het geluk gehad om te leren koken in een leskeuken tijdens de opleiding! Wij geven je in dit artikel een aantal goede tips waardoor jij je kookkunsten kunt gaan verbeteren.

Geloof in jezelf

Misschien wel de meeste belangrijke tip: Geloof in jezelf. Zonder geloof (en een beetje doorzettingsvermogen) gaat het natuurlijk nooit lukken. Denk eens aan de leuke en gezellige momenten die je kunt gaan beleven met je vrienden en/of familie als jij een lekker gerecht heb geserveerd. Je zult trots zijn op het eindresultaat. Focus je daarop.

Keukengereedschap

Om te kunnen koken moet je in het bezit zijn van keukengereedschap. Van een staafmixer tot een aardappelschilmesje. Je zal het altijd nodig hebben. Echter, er zit een groot verschil tussen keukengereedschap. Zo kan je met een bot mes het vlees kapot snijden, terwijl een scherp mes mooie stukken vlees zal snijden. Door te kiezen voor goed keukengereedschap, verbeter je automatisch al jouw kookkunsten.

Kookboeken

Kookboeken helpen je niet alleen met praktische informatie, ook vind je er de lekkerste recepten. Er zijn tegenwoordig veel boeken op de markt van Nederlandse koks. Op deze manier daag je jezelf uit om lekkere recepten te koken.

Youtube

Is lezen niet jouw ding? Dan is Youtube voor jou de uitkomst. Op Youtube vind je meerdere kanalen van amateurkoks die stap voor stap uitleggen hoe zij de meeste lekkere gerechten klaar maken.

Neem de tijd

Verwacht niet van jezelf dat je binnen een maandje de sterren van de hemel kookt. Neem de tijd; niet alleen om het te leren, maar ook op het moment van koken zelf. Niet tijdens werk op de bedrijfskeuken, maar de zondag is bijvoorbeeld een ideale dag om te gaan koken. Je kunt vaak de hele dag de tijd nemen om je voor te bereiden, te koken en uiteindelijk te eten.

Mooie decoratie

Lekker eten is belangrijk. Door het eten mooi op te dienen, zorg je ook nog eens voor een visueel kunstwerk. In de beleving wordt hierdoor het eten ook nog eens beter. Succes en veel plezier met koken!