24 januari 2022

Is een BBQ workshop iets voor jou?

2 min read

Iedereen houdt toch van BBQ producten? Geniet bijvoorbeeld van lekker gegrild vlees. Dan denk je bijvoorbeeld aan kippenbouten, rundergehakt, biefstuk of een lekker stukje vis. Ook voor mensen die liever geen vis, vlees of zelfs zuivel eten is er veel keuze. Denk dan aan groentespiesjes met aubergine en paprika of lekker gemarineerde tofu. Wie wil er nou niet lekker barbecueën op een middag in de herfst of een mooie zomeravond. Ten eerste: wat is er allemaal nodig voor een BBQ? Ten tweede: waarom is een BBQ workshop wellicht iets voor jou om te doen?

BBQ benodigdheden

Er zijn zes items die niet weg mogen blijven als je gaat barbecueën. Als eerste noemen we de starter. Deze zorgt ervoor dat je in een mum van tijd je vuur aan hebt. Dat scheelt veel gedoe, frustratie en tijd. Het tweede dat we genoemd willen hebben zijn tangen. Als je geen goedkope rotzooi koopt, kun je jaren plezier hebben van goede kwaliteit producten. Ten derde noemen we een thermometer. Op deze manier weet je altijd precies of je vlees op de juiste temperatuur bereid wordt. Ook kun je zo beter bereiken dat je vlees well done of medium rare bereid is. Nummertje vier op deze lijst is een aparte tang voor het verplaatsen van de kolen. Zo komt er geen zwart spul aan je vlees doordat je dezelfde tang gebruikt. Ten vijfde zijn handschoenen heel handig bij het aanraken van hete dingen zoals het rooster. Als laatste is de schoonmaakborstel broodnodig. Met een beetje olijfolie en flink wat schrobwerk haal je erg veel roet van je barbecue. 

Wanneer is een BBQ workshop handig?

Zou je graag beter kunnen barbecueën? Is het vuur aan krijgen al een flinke opgave? Of weet je eigenlijk al behoorlijk wat over het roosteren van vlees? Welk niveau je ook hebt, een BBQ workshop kan iedereen wat bijbrengen. Je kunt verschillende varianten kiezen. Bijvoorbeeld een specifieke workshop over spareribs of juist een over de basistechnieken. Ook voor een gezellig dagje uit met vrienden of collega’s is dit een super leuke optie. Altijd maar stil zitten of dezelfde dingen doen samen mag best eens doorbroken worden. Zo leer je je vrienden of collega’s op een andere manier kennen. Psychologisch is het ook interessant: wie neemt meteen de leiding? Wie houdt zich stil op de achtergrond? En leer ook nog eens wat bij over de BBQ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *