27 november 2021

Kies voor kwaliteitsvlees!

2 min read

Een avondmaal is vaak pas echt compleet als er een stukje vlees bij op je bord ligt. Een entrecote, een filet americain of een rib eye. Keuze genoeg maar er zijn vaak grote verschillen in kwaliteit.

Slagers leveren betere kwaliteit

Vandaag de dag koop je vlees misschien vaker in de supermarkt dan bij een slager. Je hebt minder tijd en dan is de supermarkt namelijk de gemakkelijkste optie omdat je daar toch al moet zijn voor je gewone boodschappen. Toch is het wel een aanrader om de volgende keer toch langs de slager te passeren.

Er is namelijk onderzoek gedaan naar het vlees dat in de supermarkt verkocht wordt en het vlees dat je bij de slager koopt. Uit dat onderzoek bleek dat de kwaliteit van het vlees bij de slager beter was dan uit de supermarkt. Een van de belangrijkste redenen is dat de slager voornamelijk vlees aanbiedt van vrouwelijke runderen. De supermarkt daarentegen kiest meer voor het vlees van mannelijke runderen die vaak jonger zijn. Vrouwelijke runderen worden pas later geslacht omdat ze eerst nog moeten klaven. Hierdoor is de smaak voller en dus lekkerder.

Voordelen van een slager

Een van de grootste voordelen werd hierboven al vermeld. Toch zijn er ook nog andere voordelen om bij een slager vlees te kopen. In het vlees van een supermarkt wordt vaak ook water gespoten. Hierdoor weegt het stukje vlees meer waardoor je meer betaalt. Vlees bij de slager is sowieso wat duurder maar daar komt er geen water aan te pas. Daarnaast kan een slager je veel meer uitleg geven over een bepaald stuk vlees. Informatie die je niet zal vinden op de verpakking van een stuk vlees uit de supermarkt. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een rib eye het beste kan klaarmaken? Ook daar kan je slager je misschien wel mee helpen. Zij kunnen je zeggen welke kruiden perfect past bij een bepaald stukje vlees.

Vlees bestellen bij een online slager verloopt vaak ook iets gemoedelijker dan in een supermarkt. Daarnaast is er bij de slager vaak ook veel meer keuze. Wil je ten slotte ook iets speciaal bij je bestelling? De kans is veel groter dat je dit bij de slager vindt dan in de supermarkt Tegenwoordig kan je vaak je vlees bestellen via een online webshop. Hierdoor valt ook het struikelblok van te weinig tijd ook weer weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *