27 november 2021

Lavazza koffie: kwaliteit van een traditioneel Italiaans familiebedrijf

3 min read

Lavazza koffie is één van de grootste koffieproducenten wereldwijd en in Italië zijn ze goed voor bijna de helft van het totale marktaandeel. Er zijn maar weinig grote steden waar je niet even op een terrasje plaats kunt nemen waar ze koffie van Lavazza serveren. Lavazza richt zich vooral op het produceren van espresso koffie, maar daar maak je dus ook heerlijke cappuccino’s en latte’s mee. Ze verkopen zowel koffiebonen als gemalen koffie en pads. Lavazza koffie is dus geschikt voor de commerciële markt, maar ook voor particulieren.

Zo is Lavazza koffie ontstaan

Luigi Lavazza richtte in 1895 in het centrum van Turijn een klein kruidenierswinkeltje op. In dit winkeltje verkocht hij van alles, waaronder koffiebonen. Deze werden rauw ingekocht en ter plekke naar de wens van de klant gebrand. Luigi was geïnteresseerd in deze koffiebonen en was één van de eersten die ze ging mengen en die melanges maakte. Omdat hij daarin uitblonk werd hij al gauw bekend buiten Turijn. Hij kon niet alleen verschillende brandingen aanbieden, maar gebruikte zijn vaardigheden voor het mengen van koffie om deze nog beter af te stemmen op de wensen van de klant.

Na een tijdje richtte Luigi zich alleen op koffie en ontstond het bedrijf Lavazza koffie. De geschiedenis gaat 120 jaar terug en momenteel is het in handen van de vierde generatie. De waardes zijn nog steeds hetzelfde als in het begin en Lavazza staat ook vandaag de dag voor kwaliteit en innovatie. Ze hechten veel waarde aan duurzaamheid wat resulteerde in een CO2 neutraal kantoor in Turijn. Emilio Lavazza, de huidige eigenaar, wil voornamelijk zaken doen vanuit het hart. Door Lavazza koffie te kopen doe je mee aan een eeuwenoude traditie en dat proef je.

Het personeel staat centraal

Zaken doen vanuit het hart betekent aandacht besteden aan je personeel en ook daar is Lavazza koffie één van de besten in. Ze hebben een eigen trainingscentrum waar al het personeel wordt opgeleid. Iedereen weet alles over het product dat ze produceren en dat levert een uitstekende kwaliteit op. Lavazza opende voor haar personeel in Turijn ook een duurzaam restaurant op en een museum waar ze heerlijk kunnen eten en kennis op kunnen doen. De espressokoffie van Lavazza wordt gezien als één van de beste koffies wereldwijd en het merk behoort tot de 50 beste Europese merken van dit moment.

Soorten koffie van Lavazza

Lavazza koffie staat in Europa vooral bekend om haar espresso en was één van de eersten die espressoapparaten introduceerde die werkten met capsules. Momenteel bieden ze arabica-, robusta- en melanges aan en dat in dark en medium branding. Er zijn koffiebonen, filterkoffie en koffiepads en daarnaast bieden ze ook een cafeïnevrije variant aan. Een andere manier om de Lavazza koffie uit te kiezen is door middel van de crèmelaag die erop zit, de sterkte van de koffie of het cafeïnegehalte. Met een groot assortiment van KoffieTheePlaza, is voor iedereen, Lavazza zeker een merk om te overwegen als jij van een heerlijk kopje koffie houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *