Noten als tussendoortje of om je gerecht mee te verrijken

Noten hebben vele goede eigenschappen. Ze zitten boordevol goede voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan de vitamines, mineralen, eiwitten en voedingsvezels. Daarnaast geven noten je een verzadigd gevoel dankzij deze goede eigenschappen. Ze passen dan ook prima in een gezond dieet. Eet de noten als tussendoortje of gebruik ze in verschillende gerechten.

Een gezond en verantwoord tussendoortje

Noten zijn heerlijk als tussendoortje. Een handjevol noten geeft je direct een verzadigd gevoel. Zeker wanneer je bezig bent met gewicht verliezen is dat erg fijn. Door noten te eten, ben je bewust bezig. Je krijgt direct de juiste voedingsstoffen binnen en kunt er weer even volop tegenaan. Je kunt noten kopen in veel verschillende variaties. Zo zijn er gebrande of geroosterde noten. Deze hebben net even een extra bite en een heerlijke smaak. Ze maken de noot dan ook helemaal af. Ook kun je een gezouten variant kopen. De zout zorgt voor extra smaak, maar past niet in alle diƫten. Het beste kun je dan ook de rauwe, ongezouten variant kiezen. De smaak van de noot is dan op zijn puurst. Daarnaast zijn er geen extra voedingsstoffen toegevoegd en dat proef je.

Noten als verrijking van je gerecht

Steeds vaker komen we de noot tegen in de keuken. waar we in het verleden sporadisch de amandel terugzagen in bakproducten, komen we nu cashewnoten, walnoten en hazelnoten tegen in verschillende gerechten. Maak bijvoorbeeld een heerlijke salade met walnoten of gebruik cashewnoten om jouw oosterse gerecht af te maken. Noten zijn een goede vleesvervanger. De eiwitten, ijzer en vitamines zorgen ervoor dat je met noten prima een dagje zonder vlees kunt koken. Je zet met deze vleesvervanger een goed volwaardig en gezond gerecht op tafel.

Welke noten ga jij kopen

Er zijn veel verschillende soorten noten te koop. De meest bekende is waarschijnlijk de cashewnoot. Zijn zoete smaak zorgt ervoor dat ze niet alleen als tussendoortje heerlijk smaken, maar ook prima te gebruiken zijn in gerechten. Ook de walnoot is favoriet in de keuken. Bak bijvoorbeeld een walnotenbrood of maak je salade met geitenkaas en honing helemaal af door stukjes walnoot toe te voegen. De hazelnoot kent een heerlijke volle zachte smaak en is zeer geschikt als snack, maar er worden ook de meest heerlijke koekjes mee gebakken. Ben je op zoek naar iets bijzonders? Dan is de macadamia noot een goede keuze. Deze noten vallen onder het luxere assortiment en zijn vaak wat duurder in aanschaf. De smaak maakt de prijs echter helemaal goed. Welke noten ga jij kopen als snack of om je gerechten een extra boost te geven?