27 november 2021

Op zoek naar een houten bar?

2 min read

U bent op zoek naar een houten bar en u weet niet zo goed waar te beginnen. Dat is goed te begrijpen. Een mooie houten bar kopen kan een flinke investering zijn. Het is daarom verstandig om goed te gaan verdiepen in welke mogelijkheden er allemaal zijn. Denk goed na over de afmetingen, de houtsoorten en in welke stijl u de bar graag zou willen hebben. Wellicht heeft u zelfs een geheel eigen idee van een hout bar en wilt u deze op maat laten maken. Als u dat laatste van plan bent dan komen er uiteraard nog veel meer variabelen en elementen bij de aanschaf kijken.

Verschillende soorten houten bars

U heeft vast en zeker al op Google Afbeeldingen de zoekterm houten bar ingetypt. De vele resultaten doen u hoogstwaarschijnlijk duizelen, maar maken u ook tegelijkertijd enthousiast. Er is namelijk voor ieder wat wils. Een bar is niet enkel het ‘voorste’ gedeelte, dus waar u of uw gasten aan staan, maar denk ook aan de achterbar. Een voorbar wordt gebruikt om de drankjes op uit te serveren of voor uw gasten om plaats aan te nemen.  Onderin kunnen zich een 2 of 3-tal kastjes bevinden om het een en ander op te bergen.

Maak de set compleet met een achterbar

Om de set compleet te maken kunt u overwegen ook een achterbar aan te schaffen. Een achterbar is de wand die achter een bar staat. U zult hier vaak een spiegel in verwerkt zien. Op de verschillende plankjes die een achterbar rijk is worden doorgaans flessen met drank neergezet om het huidige aanbod ten toon te stellen. Op een plank lager is het mogelijk om glazen neer te zetten zodat deze binnen handbereik staan. Uiteraard is het geheel aan uzelf hoe u deze ruimte gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *