27 november 2021

Pimp je foodtruck met resin art!

2 min read

Resin is een taai en kleverig en product dat bestaat uit hars. Dit product heeft een natuurlijke basis doordat het afkomstig is van naaldbomen. Er zijn echter ook soorten resin die van verschillende soorten kunststoffen worden gemaakt. Voorbeelden van zulke harsen zijn bakeliet, polyurethaan en epoxy. Naaldbomen produceren hars als middel van bescherming wanneer de bast van de boom beschadigd is. Het plakkerige middel is een beschermmiddel tegen virussen en ongedierten die proberen de binnenkant van de boom te bereiken. Hars is niet alleen een handig middel voor bomen, maar het wordt ook veel door mensen gebruikt. Zo wordt resin omgezet in warme hars om lichaamsbeharing te verwijderen. Bij het opdrogen van de hars wordt het middel hard en kan het ideaal haren uit de huid trekken. Verder zijn er nog veel meer mogelijkheden met resin, zoals het maken van sieraden. 

 

Wat voor soorten resin zijn er?

Een voorbeeld van een soort resin is de giethars, wat valt onder kunstmatige hars. Deze vorm van resin wordt vaak door creatievelingen gebruikt die resin om willen zetten in sieraden. Giethars levert een helder en transparant resultaat op, wat ideaal is bij de productie van een ketting of armband bijvoorbeeld. Vaak is het niet voldoende om alleen de giethars aan te schaffen, maar is het ook noodzakelijk om gietepoxy in huis te hebben. Verder bevat de resin vaak een mengbeker, tongspatel en handschoenen, de hars kan namelijk voor nogal wat geklieder zorgen. Een andere vorm van resin is de resin art. Deze pakketten bevatten epoxy en kleurstoffen, wat wederom ideaal is voor kunstenaars. Afhankelijk van de kleuren die je kiest kan je door middel van resin een prachtig kunstwerk maken. Omdat je hier wederom met epoxy werkt is het van belang dat je er ook hier aan denkt om handschoenen te dragen. Ook is het van belang om je kunstwerk op een speciale ondergrond te leggen, zodat de epoxy niet aan je vloer blijft plakken. 

 

Resin kopen

Resin is bij allerlei doe-het-zelf winkels aan te schaffen. Vaak heeft het geen zin om je plaatselijke bouwmarkt te bezoeken, maar moet je het echt hebben van de kleinere boetiekjes. Geen zin om de hele stad af te struinen? Online zijn er genoeg websites die resin aanbieden. Van sieradenwinkeltjes tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in werken met polyester. Afhankelijk van waar je de resin voor wil gebruiken is het dus belangrijk om de juiste resin voor het juiste doeleinde aan te schaffen.