24 januari 2022

Restaurantwijnen kan je gewoon voor thuis kopen

2 min read

Als je graag een mooi glas wijn drinkt bij je diner thuis dan kan je ervoor kiezen om restaurantwijnen voor thuis aan te schaffen. Deze restaurantwijnen staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en misstaan niet bij een luxe diner. Gelukkig kan je er gewoon lekker thuis van genieten. Restaurantwijnen koop je in speciale online webshops die alleen wijnen inkopen van specifieke wijnhuizen wereldwijd. De restaurantwijnen zijn geselecteerd door professionele wijnkenners en sommeliers. Als je advies nodig hebt welke wijn en spijs goed samengaat dan kan je altijd advies inwinnen bij de desbetreffende online webshop. Er zijn vele soorten restaurantwijnen waar je uit kan kiezen en de werknemers van de winkel staan je graag te woord bij vragen of met advies.

De beste restaurantwijnen combineren met mooie gerechten

Op het moment dat je wijn en spijs wilt combineren dan wil je natuurlijk een mooie balans en evenwicht vinden tussen de juiste wijn en het gerecht. Als je hier nog niet veel ervaring in hebt dan kan je dat simpel verkrijgen door je in de basis te verdiepen en voor je het weet heb je het behoorlijk onder de knie met wat oefenen. De juiste rode wijn vind je afhankelijk van waar je naar opzoek bent. Wil je een soepele merlot die voor elk moment geschikt is of een stevige malbec bij een prachtig stukje vlees? Er zijn zelfs rode wijnen die je koud kan drinken en het zal je misschien verbazen, maar wat denk je van een prachtige rode wijn bij een stukje vis? Er zijn blauwe druivenrassen die erg licht zijn en dankzij dit gegeven passen ze perfect bij een lichtje maaltijd.

Witte, rode of rosé wijn voor bij je diner

Afhankelijk van het soort gerecht zijn er bepaalde opties qua wijn waar je uit kan kiezen. Witte wijn doet het vaak goed bij salade. Een zoete witte wijn kan je goed combineren met een pittig gerecht zoals curry. Rosé of witte wijn zijn vaak goede combinaties met fruit of desserts. Uiteraard kan je ook voor een speciale dessertwijn kiezen om na afloop van het diner van te genieten. Bepaalde rode wijn is erg goed te combineren met een dessert met chocolade bijvoorbeeld. Of wat denk je van een prachtig glas bubbels? Een speciale champagne of andere soort brut? Er is meer dan genoeg keuze als je opzoek bent naar een mooi glas wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *