Taartdozen: onmisbaar voor de betere bakkerijen

taartdozen groothandel

Als je als bakkerij of als taartenspecialist in staat bent om de heerlijkste taarten te bakken, dan hoor je jezelf ook in staat te stellen deze taarten in behoorlijke aantallen af te zetten. Goed verpakkingsmateriaal is dan echt onmisbaar. De verpakking moet er dan voor zorgen dat de taart vers blijft en zo min mogelijk wordt aangetast tijdens het vervoer. Goede kans dat je hiervoor bij een taartdozen groothandel terechtkomt. Daar kun je namelijk grote aantallen voor een klein bedrag inkopen.

Verschillende afmetingen

Waaraan voldoet een goede taartdoos?

Waar je een taartdoos normaal gesproken aan kunt herkennen is het feit dat dit een dubbelzijdige doos is. Een doos met een deksel dus. Zowel de onderkant als de bovenkant hebben flappen, maar deze schuiven netjes langs elkaar als je de doos sluit. Dit kordaat sluiten is belangrijk, want hierdoor kun je een taart ook makkelijker en veiliger transporteren. Een taartdoos die ook goed scoort op gebruiksvriendelijkheid is tenslotte makkelijk in elkaar te vouwen en dat zonder dat er lijm aan te pas hoeft te komen. Met lijm duurt het niet alleen langer, het is ook een slecht idee om je taart aan lijm bloot te stellen.

Op maat maken

Waarom karton?

Taartdozen zijn normaliter grotendeels of geheel van karton. Alleen aan de bovenkant zie je vaak dat er een stukje plastic zit. Dit om de consument het ware uiterlijk van de taart te tonen. Niettemin is karton meestal het meest geschikte materiaal om als verpakking te gebruiken. Karton is ten eerste goedkoop te verkrijgen en het variƫren in afmetingen is meestal vrij makkelijk voor elkaar te krijgen. Karton vangt verder tijdens het transport schokken op, waardoor de inhoud gespaard wordt. Verder is karton materiaal waarop bacteriƫn en virussen nauwelijks kunnen overleven. In 2020 is maar weer eens gebleken hoe belangrijk dat kan zijn.