27 november 2021

Tips voor een restaurant website

2 min read

Als restaurant doe je er goed aan een website te (laten) bouwen. Op die manier ben je niet alleen offline vindbaar, maar ook op het internet. Je bereikt zo een grotere doelgroep. En je wilt natuurlijk zoveel mogelijk mensen naar je restaurant lokken om zo een grotere omzet te draaien. Maar wat plaats je dan eigenlijk allemaal op een restaurant website? We hebben een aantal punten voor je op een rijtje gezet.

De belangrijkste informatie

Er zijn een aantal zaken die erg belangrijk zijn voor bezoekers van je website. Zo willen ze vaak graag weten wat de openingstijden van je restaurant zijn, hoe ze kunnen reserveren, wat de contactgegevens zijn en hoe ze het restaurant kunnen bereiken. Zorg er in ieder geval voor dat bovengenoemde onderwerpen makkelijk terug te vinden zijn op je site. Ook is het goed om lopende acties duidelijk in beeld te brengen. 

Een online reserveringssysteem

Tegenwoordig doen veel mensen alles online, zo ook het reserveren van een etentje. Het is dus belangrijk dat gasten makkelijk kunnen reserveren op jouw website. De stap om online te reserveren is voor veel mensen kleiner dan wanneer ze moeten bellen naar het restaurant, dus als je niet een goed werkend systeem hebt loop je gasten mis.

Je menukaart

Ook is het van belang dat je je menukaart overzichtelijk op je website plaatst. Op die manier kunnen gasten van tevoren al precies zien wat ze zouden willen bestellen. Het is belangrijk dat je je menukaart op een professionele manier laat ontwerpen en dat men duidelijk kan zien wat er allemaal te bestellen valt. Ook is het handig om allergenen duidelijk op de menukaart te vermelden.

Website maken uitbesteden

Wil je je website laten maken door een extern bureau? Dat is vaak een erg goede keuze. Neem een kijkje op comaxx.nl voor de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *