Van zeecontainer naar Tiny House

Het is een opkomende trend in Nederland: zeecontainers die worden omgetoverd tot idyllische Tiny Houses. In Amerika is het al een aantal jaar erg populair. Een Tiny House is een containerwoning die bestaat uit één of meerdere containers. Als je wilt leven in een Tiny House moet je houden van een bepaalde levensstijl. Hoe weet je of die levensstijl bij jou past? Wat zijn de voordelen van het bouwen van een Tiny House? Waar kun je zeecontainers vinden? En is het mogelijk om je eigen Tiny House te bouwen? In dit blog lees je daar meer over.

De voordelen van een Tiny House

De containers van een Tiny Houses zijn gemaakt van staal en dat is een materiaal dat lang meegaat. Ze zijn duurzaam, minimalistisch, relatief goedkoop en makkelijk te vervoeren. Bovendien zijn er veel trucjes om de ruimtes groter te laten lijken. Je kunt een Tiny House compleet laten ontwerpen door een architect, zodat het voldoet aan al je woonwensen. Tiny Houses worden meestal niet groter dan 50m2. Als je dus beslist om in een Tiny House te gaan wonen moet je houden van een minimalistische levensstijl. Het is knus, maar wel klein, dus je bent waarschijnlijk lekker veel buiten. Om de Tiny House ruimtelijker te maken kun je er ook ramen in (laten) bouwen. Veel mensen met een Tiny House kiezen hiervoor, omdat containers over het algemeen heel donker zijn.   

Waar kun je zeecontainers vinden?

Een zeecontainer kopen kan al vanaf ongeveer 1.000 euro. Het is echter wel aan te raden om een container te kiezen die in goede staat is, omdat hij dan langer meegaat. Deze zijn iets duurder. Vaak kun je kiezen uit verschillende soorten en maten. Je vindt bijvoorbeeld informatie over de afmetingen, het modeljaar, de technische- en optische staat, het bouwjaar en de conditie. Daarnaast is er nog iets waar je rekening mee moet houden: containers hebben een laagje lood over zich heen. Deze moet professioneel worden weggehaald, omdat er giftige stoffen bij vrijkomen. Nog een tip: bedenk bij het kiezen goed hoe groot je Tiny House moet worden en hoeveel containers je daarvoor nodig hebt. Kom je er niet uit? Laat je dan adviseren door een architect.

Een eigen Tiny House bouwen

Zelf een Tiny House bouwen is niet voor iedereen weggelegd. Er komt een hoop bij kijken. Gelukkig zijn er heel wat tips online te vinden over het maken van een eigen Tiny House. Een groot voordeel wanneer je hem zelf bouwt is dat het veel goedkoper is. Je betaalt namelijk geen arbeidskosten. Aan de andere kant duurt het wel veel langer voor je Tiny House af is als je niet ervaren bent. Overweeg dus of je dit belangrijk vindt voor je aan de klus begint.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*