27 november 2021

Voordelen blender – wat zijn ze

3 min read

Wie al langer een blender heeft, hoeft niet meer overtuigd te worden van de voordelen van een blender. Maar voor mensen die nog geen blender hebben, of mensen bij wie hij al veel te lang in een keukenkastje staat, is er dit artikel. De voordelen blender – wat zijn ze? Op basis van gemak, gezondheid en variatie hebben blenders tal van voordelen. Wanneer je eenmaal een blender hebt, moet je het gebruik ervan vaak nog in je dagelijkse kook- en eetpatroon verwerken. Weet je eenmaal de voordelen en merk je deze in je gezondheid, dan willen veel mensen hun blender niet meer missen. 

De voordelen blender – wat zijn ze met betrekking tot de gezondheid?

Wanneer je jouw blender actief gebruikt, dan zul je merken dat je veel vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt die je anders niet neemt. Bovendien kook je veel groentes niet en krijg je ze, door ze in een groene smoothie te verwerken, in de meest pure vorm binnen. Zoek maar eens naar blender recepten in combinatie met een kwaal of met een gezondheidsdoel. Van detox recepten tot smoothies voor afvallen of juist spieropbouw, je kunt duizenden lekkere recepten vinden die elk een goed doel voor je gezondheid dienen.

Blender voordelen, wat zijn ze op het gebied van gemak? 

Als je een blender eenmaal op je aanrecht hebt staan, dan kun je er verrassend genoeg meer mee dan alleen fruitdrankjes maken. Hoewel de meeste mensen hem daarvoor kopen, zijn er ook andere gerechten die je veel sneller en makkelijker in een blender maakt. Je kunt denken aan soep, saus of bijvoorbeeld pannenkoekbeslag. Denk voor je een blender koopt eens na over jouw ideale gebruik en bekijk de mogelijkheden die er zijn. De voordelen blender – wat zijn ze voor jou als persoon? Wil je een blender waar je direct soep mee kunt verwarmen? Of een blender met een zelfreinigingsfunctie? Het kan tegenwoordig allemaal.

Voordelen high speed blender

Naast de normale blender, zijn er high speed blenders. De voordelen blender – wat zijn ze met deze high speed versie? Deze hebben een krachtigere motor en kunnen ongeveer 3x zo snel draaien. De voordelen van blenders die op hoge toeren kunnen draaien, gaan echter verder dan alleen de motor. Ze zijn namelijk gemaakt van betere en sterkere materialen om de kracht van de motor goed te kunnen benutten. De kan is van glas of Tritan, een harde kunststof die veel minder snel breekt. Ook kun je met de krachtige motor hard fruit, harde groentes, noten of ijsblokjes fijnmalen.

Gevarieerd eten door blender gebruik

Wanneer je de blender eenmaal in jouw dagelijkse kook patroon verwerkt hebt, dan krijg je dagelijks de beste voedingsstoffen binnen. Dit komt deels door de verse verwerking maar ook door de variatie. Je eet veel meer groentes en fruit, maar ook andere voedingsstoffen die je als smaakmaker aan smoothies toevoegt. Denk aan kaneel, kurkuma of tarwegras. Om een lekkere smoothie te maken, is het heerlijk om een klein beetje van dit soort smaken toe te voegen. Een beetje kurkuma kan bijvoorbeeld een smoothie met mango en citrus een lekkere extra smaak geven.
Een blender van Superblenders.com nodigt uit tot lekker, gezond en creatief koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *