Waarom een maaltijdbox meer dan gezond is.

Het zal je niet verbazen als ik schrijf dat tijdens de intelligente lockdown in ons land en lockdowns in andere landen de maaltijdbezorgers overuren draaide. Dit geldt ook voor de maaltijdbox bezorgers wellicht beter bekend als HelloFresh en of Marley Spoon.

Toen mensen massaal binnen bleven en zo min mogelijk contact met de buitenwereld moesten hebben, waren maaltijdboxen een uitkomst. Maar ook nu de maatregelen versoepeld zijn en we nog lang niet van Covid-19 af zijn is het wellicht een verstandige keuze om supermarkten zoveel mogelijk te vermijden en gebruik te maken van de voordelen die een maaltijdbox hierin biedt.

Welke voordelen heeft een maaltijdbox?

Hoewel het aantal voordelen van het gebruik van een maaltijdbox al veel waren komt daar nu een groot voordeel bij. De supermarkt is een plek waar veel mensen komen en ondanks de regels de 1,5 meter moeilijk gehandhaafd wordt. De kans om hier besmet te worden met Corona is groot. Alleen om deze redenen is het beter om een maaltijdbox te bestellen.

Waarom een maaltijdbox i.p.v afhaal eten?

Ook diensten zoals thuisbezorgd kennen een hogere afname tijdens de lockdowns. Echter is een afhaalmaaltijd voor een keer leuk, maar wanneer je dit elke dag zou moeten bestellen ben je een fortuin kwijt. Met een maaltijdbox haal je eten in huis voor een hele week of een gedeelte van de week (een paar dagen). 

In de box vindt je gezonde verse producten veelal afkomstig van boeren en producenten uit de regio. Daarbij een uitgebreide kookinstructie voor het maken van de door jou geselecteerde gerechten. 

Hoe werkt het bestellen van een maaltijdbox?

Online bestellen is momenteel de veiligste manier van consumeren. Ook het bestellen van een maaltijdbox gaat geheel online en vindt er geen onveilig menselijk contact plaats. Nadat je een favoriete maaltijd bezorger hebt gekozen. Registreer je via de website van de betreffende maaltijdbox aanbieder om daar een account aan te maken. 

In dat account kun je wensen aangeven met betrekking tot je eet voorkeuren zoals eventuele diëten, allergieën etc. Ook vul je gegevens in waarmee betaald kan worden en je adres voor de bezorging. Elke week kun je vervolgens kiezen uit een selectie van nieuwe gerechten en recepten voor de aankomende weken. Zo kun je soms wel tot 4 weken vooruit maaltijden selecteren. Heb je eenmaal de maaltijden voor de aankomende weken ingepland, dan is het wachten tot de bezorging plaatsvindt en je de gerechten zelf kunt bereiden.

De maaltijdboxen worden gekoeld bezorgd en vindt er geen contact plaats tijdens de levering. De bezorger zet de maaltijdbox en of pakket netjes neer bij de deur terwijl er voldoende afstand bewaard wordt.

Welke maaltijdboxen zijn als beste getest?

Op deze website vind je een overzicht van de beste maaltijdboxen die vervolgens met elkaar vergeleken worden middels maaltijdbox reviews. Zo kun je makkelijk een box vinden die bij jou en eventueel je gezin past. Daarnaast vindt je er ook kortingscodes waarmee je je eerste maaltijdbox met een leuke korting kunt bestellen.