24 januari 2022

Wat is een mousserende wijn

2 min read

Mousserende wijn of schuimwijn, ook wel beter bekend als bubbeltjeswijn, is wijn waar koolzuurgas bevindt. Alhoewel de meeste mousserende wijnen uit witte wijnen bestaan, zijn er ook varianten beschikbaar als rode en rosé wijn. In dit artikel bespreken we waar en wanneer mousserende wijn het best gedronken kan worden. Veel leesplezier!

Wat is het verschil tussen champagne en mousserende wijn?

Wist je dat champagne alleen champagne genoemd mag worden als deze uit de Champagnestreek in Frankrijk komt. De meeste mensen weten dit, maar in Nederland zijn we toch altijd geneigd om deze twee met elkaar te vergelijken.

Het grootste verschil tussen champagne en mousserende wijn is de streek van herkomst. De bubbeltjes van de champagne ontstaan op het moment dat de fles minimaal zo’n 15 maanden niet geopend blijft. Hierdoor zullen de prijzen natuurlijk ook heel erg stijgen.

Wanneer kan je mousserende wijn schenken?

Elke bubbel kunt u gebruiken bij een diner, maar als u het door ons laat kiezen geven wij de volgende voorkeuren. Cava is het meest geschikt bij een licht voorgerecht. Cava heeft namelijk een frisse smaak in de mond en het glas ziet er levendig uit.

Het advies is om champagne te gebruiken bij het hoofdgerecht en vooral omdat de champagne goed te combineren is met vlees en paddenstoelen. Een heerlijke combinatie dus! Het toetje is uitermate geschikt voor een prosecco die een fruitige smaak heeft en goed schuimt in het glas. Zo krijg je een fijne smaak in de mond, waardoor je langer kan genieten van je toetje en wijn!

Ben je benieuwd naar het volledige assortiment van mousserende wijnen? Bekijk dan de website van De Gouden Ton voor meer informatie!