24 januari 2022

Wat je moet weten over Griekse wijn

1 min read

De Grieken kunnen trots zijn op hun overvloed aan druiventelers. Het land heeft een ideaal klimaat om druiven te telen. Daarnaast kennen de druiven veel variatie en is er een grote aanwezigheid van intelligentie en technologische bronnen, perfect voor het maken van hun eigen Griekse wijn dus!

Geschiedenis

De afgelopen 20 jaar heeft Griekenland wat betreft wijnen veel verandering doorgemaakt. De kwaliteit is enorm omhoog gegaan en er zijn een hele hoop nieuwe Griekse wijnproducenten opgekomen. Er zijn in Griekenland diverse wijnstreken maar het grootste wijnproducerende gebied van Griekenland is de Pelopenssos. Tevens is een van de beste wijngebieden ter wereld te vinden in griekenland, namelijk Nemea, dit komt door de geografische ligging en het goede klimaat. Hier komt de beste rode wijndruif van heel Griekenland vandaan, de Agiorgitiko. Deze wijn heeft de bijnaam Hercules bloed door de dieprode kleur die hij heeft.

Populaire wijn

Daarnaast heb je ook nog Retsina. Dit is een populaire Griekse wijnsoort met harssmaak. Deze wijn is een erkend streekproduct en zijn meest gangbare type is witte wijn. Retsina is een van de Nationale dranken en werd 7000 jaar geleden in amforen bewaard, deze werden verzegeld met hars van de pijnboompit, hierdoor kreeg de wijn op een natuurlijke manier de harssmaak.

Kun je niet wachten om de wijnen in Griekenland te proeven? Niet getreurd! Bij Griekishop laat je de Griekse wijnen gewoon bij jou thuis bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *