Zo maak jij je eigen foodfestival!

Heb je zin in een feestje? Of heb je gewoon een hele goede reden om een feestje te vieren? Dan kan je dat gemakkelijk zelf doen! Beschik je over een eigen locatie? Dan kan je dat gemakkelijk daar doen, je kan er ook voor kiezen om een leuke/mooie locatie af te huren. Dit kost natuurlijk wel wat geld. In dit artikel geven we jou een aantal interessante ideeën die jouw festival een eigen identiteit en sfeer geven!

Decoreer je eigen locatie

Beschik je dus over een eigen locatie of heb je ruimte om de gehuurde locatie zelf aan te kleden? Dan is het leuk om een thema te kiezen waarmee je het feest gaat stylen! Denk bijvoorbeeld aan een beachparty met zand, strandtentjes en allerlei leuke activiteiten. Daarnaast kan je ook kiezen om van die leuke houten parasols neer te zetten.

Zorg voor de lekkerste drankjes

Je kan gemakkelijk je eigen cocktailbar inhuren. Een cocktailbar op locatie zorgt voor een leuke sfeer en je krijgt de lekkerste cocktails! Deze cocktails geven jouw feestje een verrassend element! De cocktailbar zorgt ervoor dat iedereen op jouw beachparty optimaal kan genieten van de heerlijkste drankjes!

Naast de cocktails en standaard dranken kan je natuurlijk ook een koffiemachine huren. Vooral als het feestje de hele dag is, kan je gemakkelijk een koffiemachine inhuren en die vervolgens gebruiken op je feestje/festival. Dit hoeft natuurlijk niet persè bij je beachparty maar kan ook bij een ander themafeestje.

Zorg voor activiteiten

Een festival zonder activiteiten is natuurlijk niets aan! Als we even in de strandsfeer blijven, kan je bijvoorbeeld wateractiviteiten organiseren. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld oer-Hollandse spelletjes organiseren, zoals: spijkerpoepen, Spijkerbroekhangen enz.

Muziek is key

Daarnaast is het belangrijk dat overal op je locatie muziek te horen is. Zorg wel dat je dit goed regelt en dat er op bepaalde plekken ook niet te harde muziek is. Hierdoor kunnen mensen ook rustig met elkaar praten maar toch in de feeststemming blijven. Het is het overwegen waard om een stage op te zetten en een echte DJ/band neer te zetten. Hierdoor creëer je eigen echte festival vibe!

Met deze ideeën hopen wij dat je jouw eigen festival wat meer kleur geeft! Het is daarnaast goed om mensen in de buurt te informeren en daarnaast ook te kijken of er een vergunning nodig is. Dit voorkomt dat je boetes krijgt en dat het feestje met een domper eindigt.